Učlani se

Život, stvaranje, uživanje kulture, kulturnih sadržaja, književnosti, stripova, publicistike i slično nikada nije bilo tako raznoliko i prepuno mogućnosti koje čekaju nove znatiželjne članove. I biblioteka u takvom svijetu ostaje izazovan, koristan, zabavan, te stalno mijenjajući organizam u trajnoj misiji stvaranja i održavanja kulture pisane riječi. Stoga, biti članom savremene biblioteke znači iskusiti niz užitaka, prednosti, prilika…

Članom Gradske biblioteke Travnik može postati svaki stalni ili privremeni građanin/stanovnik općine Travnik koji uplati članarinu.

Za strane državljane koji privremeno borave na području općine Travnik vrijede jednaka pravila kao i za građane sa stalnim prebivalištem.

Prilikom upisa potrebno je predočiti osobni dokument s potrebnim podacima i fotografijom, te popuniti upisnicu s osobnim podacima.

Postati novim članom ili obnoviti članarinu možete i putem interneta.

Potpisom upisnice član se obavezuje da će se pridržavati odredaba važećeg Pravilnika o uslovima i načinima korištenja bibliotečke građe.

Članarina je godišnja ili polugodišnja. Vrijedi 12, odnosno 6 mjeseci od dana upisa.

Preuzmi upisnicu* i dođi s ispunjenom upisnicom do naših odjeljenja.

Članstvo

  • Članom Gradske biblioteke Travnik može postati svaki građanin Bosne i Hercegovine koji uplati članarinu.
  • Za strane državljane koji privremeno borave na području općine Travnik vrijede jednaka pravila kao i za građane sa stalnim prebivalištem.
  • Prilikom upisa potrebno je pokazati osobni dokument s potrebnim podacima i fotografijom, te popuniti upisni list s osobnim podacima.
  • Potpisom upisnog lista član se obavezuje da će se pridržavati odredaba Pravilnika o uslovima i načinima korištenja bibliotečke građe.
  • Član pri upisu dobija člansku kartu za ono odjeljenje Gradske biblioteke Travnik u koje se učlanio i može koristiti usluge samo toga odjeljenja.
  • Građanin može istovremeno biti član više odjeljenja Gradske biblioteke Travnik.
  • Članarina je godišnja ili polugodišnja, a vrijedi 12, odnosno 6 mjeseci od dana upisa.

Pročitajte novosti iz GBT

Vijesti

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas