Predloži program

Želite predstaviti knjigu? Organizirali biste raspravu? Postavili biste izložbu?

Različitim oblicima saradnje uključujemo zajednicu u bibliotečku svakodnevicu, te uvodimo biblioteku u život zajednice.

U toj stalnoj interakciji sa svim vrstama partnera i saradnika koji mogu pridonijeti kvaliteti kulturne ponude, a time i zajednice u cijelini, izlazimo iz okvira vlastite mikro-zajednice i postajemo prepoznatljiv i poželjan saradnik i partner.

Saradničku i partnersku ulogu gradimo u nastojanju stvaranja nove vrijednosti.

Saradnjom programe ostvarujemo u prostorima Gradske biblioteke Travnik i izvan naših prostorija.

Kao javna ustanova koja svoju programsku ponudu gradi na kvaliteti, znanju i umjerenosti, Gradska biblioteka Travnik posebno je otvorena prema svim oblicima saradnje s ostalim javnim ustanovama, udruženjima i pojedincima na području općine Travnik, Srednjobosanskog kantona, Federacije Bosne i Hercegovine, Bosne i Hercegovine, kao i na međunarodnom planu.

U tom kontekstu, saradnik i/ili partner Gradske biblioteke Travnik mogu postati:

 

INSTITUCIJE : kulturne, obrazovne, znanstvene institucije.

 

IZDAVAČI : kao temelj izdavačke djelatnosti oni su naši najbliži saradnici na planu promocije čitanja i dostupnosti knjige.

 

UDRUŽENJA : s ciljem zadovoljenja najširih interesa građana Gradske biblioteke Travnik otvorena je za saradnju s udruženjima u zajednici čiji je djelovanje u skladu sa misijiom Gradske biblioteke Travnik.

 

POJEDINCI : autori (književnici, pisci, pjesnici, ilustratori, znanstvenici, publicisti…), roditelji, odgajatelji, učitelji, bibliotekari, psiholozi, pedagozi, defektolozi i svi ostali uključeni u razvoj djece izuzetno su važni saradnici Gradske biblioteke Travnik. Samo zajedničkim trudom i nastojanjima možemo odgajati nove čitaoce.

 

Stoga, ukoliko vaša institucija, izdavačko poduzeće, udruženje ili određeni pojedinac ima ideju za čije ostvarenje traži saradnika i/ili partnera uvijek se možete javiti na e-mail: ju.gradskab[email protected] za razgovor o mogućnostima saradnje.

Pročitajte novosti iz GBT

Vijesti

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas