Poštovani predstavnici medija,

obavještavamo Vas ovim putem da će u utorak, 17.5.2022. godine s početkom od 11.30 sati u Gradskoj biblioteci Travnik biti upriličeno potpisivanje Ugovora o organizovanju isturenog odjeljenja Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u R Bosni i Hercegovini u JU Gradska biblioteka Travnik, te Vas s obzirom na značaj uspostave ove vrste biblioteke u Travniku ljubazno molimo da navedeno podržite i ispratite.

Organiziranjem biblioteke za slijepa i slabovidna lica Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik nastavlja rad na unaprijeđenju bibliotečko-informacijske djelatnosti i bibliotekarstva u Travniku, te pokazuje visok stepen društvene odgovornosti i brige i prema ovim kategorijama građana.

Inicijativu za uspostavu biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Općinskom vijeću Travnik podnijela je vijećnica Marija Silva Vidović, a finansijski u potpunosti podržao načelnik Općine Travnik, dr. sc. Kenan Dautović.

Protokolarnom dijelu potpisivanja ugovora prisustvovat će direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u R Bosni i Hercegovini gosp. Sakib Pleh, zatim načelnik Općine Travnik, dr. sc. Kenan Dautović, te vijećnica Marija Silva Vidović.

Unaprijed zahvalni!